Słodki bufet
Wśród weselnych trendów ostatnich lat hitem staja się słodkie bufety. Jak je zorganizować?
- kobieta.pl
Kącik pełen słodkości zaczyna wypierać popularne wiejskie stoły pełne regionalnych potraw i wędlin. Zamiast mięsnych przysmaków goszczą na nim za to kolorowe donaty, słodkie cupcakes'y, a także cukierki, czekoladki czy żelki. Jeśli zdecydujesz się na taki stół na swoim weselu możesz być pewna, że będzie to jedno z ulubionych miejsc dzieciaków. Wybierając zamówienie w cukierni możesz zdecydować się na słodkości w przewodnim kolorze całego wesela np. donaty z żółtą posypką czy cupcakes'y z cytrynowym kremem. Ważne jest, aby na stole takim unikać ciast wymagających chłodzenia, które po kilku godzinach zwyczajnie się rozpłyną. Słodycze w słodkim bufecie muszą mieć gwarancje, że przetrwają w stanie nienagannym. Na stoliku takim muszą znaleźć się też talerzyki i widelczyki do ciast oraz serwetki. Ciekawą ozdobą może być bukiet z lizaków (bukiety takie wykonują na zamówienie kwiaciarnie) czy dekoracje z owoców (arbuza czy ananasa). Istotne jest również aby wszystkie ciasta były już pokrojone na kawałki i był do nich łatwy dostęp. Pod żadnym pozorem nie układamy ciast w piramidki na talerzu! Ciekawą ozdobą takiego bufetu może być także czekoladowa fontanna.