Reklama

MARZEC
● pół szklanki ciepłej wody z cytryną
Koktajl:
● 2 jabłka, 2 limonki lub cytryna,2 szklanki liści szpinaku
Rozgrzewający kompot:
● 3 jabłka,suszone śliwki, kilka suszonych moreli,3 suszone daktyle (mogą być figi), trochę rodzynek, kilka jagód goji (niekoniecznie), cynamon i pół łyżeczki skórki otartej z cytryny, a także 3 cienkie talarki imbiru
Śniadanie:
● omlet z podduszoną marchewką
II śniadanie:
● galaretka z czerwonej soczewicy z czosnkiem i porem – ugotowane i wymieszane z żelatyną
Obiad:
● krem ze świeżych i suszonych pomidorów z cebulą, 2 marchewkami
● szklanka kaszy gryczanej ugotowanej z suszonymi dowolnymi grzybami.
Podwieczorek:
● torcik z awokado i ugotowanych buraków posypany orzechami włoskimi
Kolacja:
● indyk gotowany na parze z duszonym szpinakiem doprawionym jogurtem
KWIECIEŃ
● pół szklanki wody z cytryną
Koktajl:
● 0,7 l wody mineralnej, 3 pęczki pietruszki, 4 limonki, kilka listków mięty
Mleko migdałowe:
● 250 g całych niełuskanych migdałów namoczonych na noc, zblendowanych i odcedzonych
Śniadanie:
● granola z płatków zbożowych,np. owsianych lub żytnich (płatków najwięcej3 lub 4 szklanki), orzechów włoskich, siemienia lnianego, morwy, jagód goji, pestek słonecznika i nasion chia. Wszystko mieszać z 3–4 łyżkami miodu i łyżką oleju roślinnego, np. kokosowego lub lnianego. Posolić. Mieszankę upiec.
II śniadanie:
● kwietniowa sałatka z garści roszponki, garści liści mlecza, garści rzeżuchy i garści szpinaku, 2 jajek ugotowanych na twardo, białego sera koziego. Polana sosem z 1/3 szklanki oliwy, łyżeczki musztardy dijon łyżki jogurtu greckiego, pieprzu białego, soli,i kminku
Obiad:
● zupa krem selerowa z batatami
Podwieczorek:
● boćwina duszona z kawałkiem pora, 2 ząbkami czosnku, 2 łyżkami klarowanego masła, łyżeczką miodu i 1/2 łyżeczki kminku
● kromka chleba bezglutenowego
Kolacja:
● łosoś pieczony z warzywami, takimi jak marchewka, brokuł, szpinak, fasolka szparagowa. Warzywa mogą być ugotowane osobno na parze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama