Jak zrobić karaibskie party
Zamień dom w egzotyczny raj dzięki lampionom, podaj grillowane dania i drinki na bazie owoców.
- glamour
ANANAS GLAZUROWANY MIODEM Z SERKIEM CYNAMONOWYM
Składniki na 8 porcji: ● 8 długich kawałków ananasa ● 200 g serka naturalnego ● sok i starta skórka z limonki ● 2 łyżki miodu ● 2 łyżeczki cukru pudru ● 2 łyżeczki masła ● gałka muszkatołowa ● cynamon Sok i połowę startej skórki z limonki wymieszaj z łyżką miodu, szczyptą cynamonu i gałki muszkatołowej. Do serka dodaj cukier puder i szczyptę cynamonu. Rozpuść na patelni masło i resztę miodu. Smaż ananasa, obracając, na dużym ogniu przez 8 minut. Wlej sok miodowy i smaż jeszcze przez kilka minut. Posyp pozostałą skórką limonki i podawaj z odrobiną serka.
MALIBU GRAPEFRUIT
Składniki: ● 50 ml Malibu ● 1/2 grejpfruta ● drobno pokruszony lód
Grejpfruta pokrój na małe kawałki (ale nie cienkie plasterki) i rozgnieć w szklance. Dodaj Malibu, dopełnij kruszonym lodem i mocno wymieszaj łyżką. Udekoruj ósemką grejpfruta.
MALIBU SOUL
Składniki: ● 50 ml Malibu ● sprite ● sok ananasowy ● lód w kostkach
Do wysokiej szklanki wlej Malibu. Wypełnij szklankę lodem i uzupełnij pół na pół sprite'em i sokiem ananasowym. Udekoruj plastrem świeżego ananasa.