Gluten Appetit: nowe miejsce dla fanów glutenu we Wrocławiu
Bistro we Wrocławiu powstało z myślą o smakoszach klusek, pierogów i tych wszystkich, którym gluten nie jest straszny.
Co możemy zjeść w Gluten Appetit?
Klimatyczne bistro Gluten Appetit powstało we Wrocławiu z myślą o tych, którzy lubią polską kuchnię i nie stronią od glutenu. Wrocławski lokal został otwarty w połowie wakacji przy ulicy Szczytnickiej 54.
Założyciele bistro zadbali o każdy szczegół wystroju. Na ścianach połączyli głęboką zieleń z bielą, którą przełamali bezpretensjonalnym różem, czarnymi lampami i ciekawą ceramiką. Uwagę przykuwa bujna roślinność, która sprawia, że w trakcie posiłku możemy się zrelaksować i odprężyć. Przytulność miejsca zapewniają drewniane stoliki, ciekawe przyrodnicze obrazy i naprawdę duża ilość roślin.
W menu znajdziecie różnorodny wybór pierogów: z mięsem, szpinakiem i fetą, z daktylami i ricottą, a także różnego rodzaju makarony i pyzy.
Właściciele Gluten Appetit: Jakub Kowalski i Radosław Olszewski zadbali o to, aby zarówno karta dań, jak i wystrój lokalu był bardzo gustowny i stylowy, a proste dania podane tak, żeby wyglądały na wykwintne.
1 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu
2 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu
3 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu
4 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu
5 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu
6 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu
7 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu
8 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu
9 z 9
Gluten Appetit: nowe bistro we Wrocławiu