Women's Voices: Magdalena Łapanowska, technolog żywności
Magdalena Łapanowska, technolog żywności, opowiedziała nam o swoim życiu "od kuchni" i zdradziła słodki przepis na szczęście.
Women's Voices: Magdalena Łapanowska
Najpierw oczarowuje serdecznym uśmiechem, potem smakami, jakie tworzy. Magdalena Łapanowska to technolog żywności i kucharka gotująca z sercem i pasją. Poznałyśmy ją na wielu śniadaniach prasowych czy targach z wystawcami lokalnej żywności. Zakochałyśmy się w jej ciastach od pierwszego kęsa - tych deserów nie da się zapomnieć! Podobnie, jak tytułowej bohaterki "Women's Voices", która opowiedziała nam swoją historię.
Magdalena na co dzień pracuje w warszawskiej piekarni "Grzybki". Tam wymyśla przepisy na zdrowe przekąski, które można zjeść w drodze do pracy. Dodatkowo wspiera fundację "Szkoła na Widelcu" edukującą dzieci i młodzież na temat dobrej żywności. Spotkałyśmy się w Food Lab Studio w Warszawie, gdzie Magda razem z mężem Grzegorzem Łapanowskim tworzy prawdziwie rodzinną atmosferę. Dla tych, którzy dopiero uczą się gotować, oraz tych mających już solidny warsztat. To jedno z dwóch bardzo ważnych miejsc w jej życiu. Dlaczego? Dowiecie się z naszego wywiadu.
"Food Lab Studio" Grzegorza Łapanowskiego znajduje się na ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie.
Śledźcie Magdę na Instagramie @mlapanowska