Women’s Voices: Basia i Maja, założycielki Vegan Ramen Shop
10 lat temu połączyło je wspólne zamiłowanie do punka, dziś z sukcesem prowadzą dwie warszawskie restauracje pod szyldem Vegan Ramen Shop. Basia i Maja pokazują, że odwaga, ciężka praca i konsekwencja w działaniu pozwala zrealizować nawet najbardziej szalone pomysly. Zapraszamy w podróż do, jak same mówią o swoich restauracjach, kulinarnego Disneylandu.
Women’s Voices: Basia i Maja, założycielki Vegan Ramen Shop
Pomysł na ten materiał zrodził się w mojej głowy przy misce aromatycznego ramenu, na który wpadłam do Vegan Ramen Shop, by w jeden ze styczniowych wieczorów rozgrzać się japońską zupą. Ciekawość kto stoi za tym miejscem doprowadziła mnie do Basi Welento i Mai Święcickiej, dwóch kobiet, które łączy chyba równie dużo co dzieli, zaczynając od koloru włosów po temperament. Wygląda jednak na to, że ta mieszanka sprawdza się w przypadku dziewczyn idealnie. Od dwóch lat z sukcesem zabierają mieszkańców Warszawy w kulinarną podróż po smakach japońskiej kuchni serwując autorskie zupy typu ramen pod szyldem Vegan Ramen Shop. Nam opowiadają o początkach swojej przygody z gastronomią, miłości do Japonii i urokach prowadzenia własnej firmy. Ostrzegamy: po tym odcinku możecie poczuć trudną do zwalczenia ochotę na ramen!
1 z 1
Założycielki Vegan Ramen Shop