Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
Przepis Magdy Gessler na zupę wigilijną z suszonych grzybów od lat jest hitem. Nic dziwnego zupa jest niezwykle aromatyczna i przepyszna. Jak krok po kroku przygotować zupę na wigilijny stół? Podpowiadamy!
- Redakcja
Ten przepis Magdy Gessler podobno jest najlepszym, który kiedykolwiek trafił do internetu. Może dlatego, że jest naprawdę prosty, a zupa, która z niego wychodzi smakuje jak niebo? Zdecydowanie tak!
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię według przepisu Magdy Gessler
W Wigilię na naszych stołach nie może zabraknąć barszczu wigilijnego albo zupy grzybowej z suszonych grzybów. W zależności od upodobań Polacy najczęściej wybierają jeden z tych dwóch wariantów, chociaż są i tacy, którzy na ten wyjątkowy wieczór wybierają po prostu barszcz czerwony.
My mamy coś dla fanów suszonych grzybów i zupy grzybowej. Przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest hitem Internetu. Jak przygotowuje ją słynna restauratorka?
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię według przepisu Magdy Gessler - składniki
- 20 dag grzybów suszonych
- 1 rosołowa porcja warzyw (1 seler, 2 pory, 3 marchewki, ¼ kapusty, 1 pietruszka)
- 1 duża cebula
- 2 łyżki masła
- 1½ l wywaru mięsnego (najlepiej wołowego)
- pieprz
- 20 dag sera korycińskiego z czarnuszką
- ½ pęczka świeżego koperku (do posypania)
- grzanki (opcjonalnie)
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię według przepisu Magdy Gessler - sposób przygotowania
Przygotowania do zupy grzybowej zaczynamy od namoczenia suszonych grzybów. Jeżeli nie wiecie, jak to zrobić, koniecznie sprawdźcie to w naszym artykule >>Jak namoczyć suszone grzyby?
Smacznego!
Inne przepisy świąteczne: