Zupa pomidorowa na ostro z soczewicą i zacierkami
Ulubiona zupa z dzieciństwa w nowym, ostrym wydaniu.
- Naj
Opublikowano: 04.05.2009, 12:00
Reklama
SKŁADNIKI:
● olej
● 4 ząbki czosnku
● cebula
● 20 dag kiełbasy
● ostra mielona papryka
● 2 l bulionu drobiowego z kostki
● marchewka
● puszka pomidorów
● sól
● pieprz
● puszka soczewicy
●2 garście makaronu zacierki
● świeże oregano
W rondlu zeszklij na oleju posiekany czosnek i cebule, dodaj pokrojoną kiełbasę, podsmaż. Wsyp paprykę, wlej bulion, wrzuć pokrojoną w plasterki marchewkę, gotuj 10 min. Dodaj pomidory wraz z zalewą, gotuj kolejne 10 min, przypraw do smaku. Wrzuć osączoną soczewicę i zacierki. Gotuj do miękkości. Przed podaniem posyp listkami oregano.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama