Zupa krem z papryki
Pieczona papryka w zupie, mniam mniam! Rozgrzewająco, pysznie i lekko!
- kobieta.pl
Opublikowano: 16.01.2013, 10:23
Reklama
Składniki:
Reklama
- litr bulionu warzywnego
- 3-4 czerwone papryki
- 1 cebula, kawałek selera
- 1 pietruszka plus trochę natki
- ząbek czosnku
- tarty ser
- sól, pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- bułka na grzanki
Reklama
Papryki obierz, włóż do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) i piecz aż zbrązowieją lekko i zrobią się miękkie. Kiedy ostygną obierz skórkę. W garnku podsmaż cebulę, pietruszkę i seler (pocięte w kostkę), czosnek i paprykę. Po chwili całość zalej bulionem, dopraw przyprawami i gotuj na wolnym ogniu. Na koniec całość zmiksuj na gładki krem. Podawaj z grzankami i serem.
Reklama
Reklama
Reklama