Zupa krem z białych warzyw
Sprawdzony przepis na pyszną i pożywną zupę.
- kobieta.pl
Opublikowano: 18.03.2014, 15:15
Reklama
Składniki:
Reklama
- 1 seler
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- 3 pietruszki
- pół kalafiora
- 2 ząbki czosnku
- kawałek imbiru
- porcja rosołowa mięsa
- pieprz
- sól
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- pieczywo ewentualnie śmietana
Reklama
Warzywa umyć, obrać, pokroić na małe kawałki. Zalać dwiema szklankami wody. Dodać łyżeczkę soli, pieprz. Gotować do miękkości wraz z porcją mięsa. Kiedy warzywa będą już miękkie wyjąć mięso. Dodać starty na tarce kawałek imbiru i 4 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko zblendowac na gładką masę - krem. Gotować na małym ogniu jeszcze 10 minut. Podawać ciepłą zupę z pieczywem ewentualnie śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama