Reklama

PORCJA: 205 kcal
PRZYGOTOWANIE: 25 minut
NA 4 PORCJE:
● 2 dymki
● po kawałku trawy cytrynowej i korzenia imbiru
● strączek chili
● 360 ml mleka kokosowego
● 250 ml bulionu
●l400 g filetów z morskiej ryby
● 200 g mrożonej mieszanki owoców morza
● łyżka pasty sambal oelek
● sos rybny
● brązowy cukier
● sok z limonki
● 2 łyżki posiekanej kolendry
Dymki drobno pokroić. Imbir obrać i razem z trawą posiekać. Chili opłukać, usunąć pestki, posiekać. Mleko kokosowe gotować ok. 10 minut razem z bulionem, dymką, imbirem, trawą cytrynową i chili. Wrzucić pokrojoną w kawałki rybę, rozmrożone owoce morza, dodać pastę sambal oelek, sos rybny i cukier do smaku. Gotować jeszcze 10–15 minut. Zupę doprawić sokiem z limonki i posypać kolendrą.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama