Zupa jogurtowa
Jogurtowa zupa sprawdzi się szczególnie latem! Polecamy!
- Claudia
Opublikowano: 02.07.2013, 13:54
Reklama
PORCJA: 128 kcal
PRZYGOTOWANIE: 15 minut
NA 4 PORCJI
Reklama
- 1 l jogurtu naturalnego
- 250 ml bulionu warzywnego
- 100 g korniszonów
- pęczek szczypiorku
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- jadalne kwiaty do dekoracji (nagietki, nasturcje, kwiaty koniczyny, cebuli)
Reklama
Jogurt wymieszać z bulionem. Korniszony odcedzić i pokroić w plasterki. Kilka gałązek szczypiorku odłożyć, resztę drobno posiekać. 2 łyżki korniszonów odłożyć. Resztę ze szczypiorkiem dodać do zupy i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zupę mocno schłodzić. Następnie rozlać do miseczek, każdą porcję posypać odłożonymi korniszonami, udekorować gałązkami szczypiorku i kwiatami.
Reklama
Reklama
Reklama