Reklama

● resztka ratatouille
● 1,5 l bulionu drobiowego z kostki
● 40 dag sera salami
● 2 jajka
● tarta bułka
● wegeta
● pieprz
● liście pora
● olej do smażenia
● 100 ml śmietany
● łyżka posiekanej natki pietruszki
Resztę ratatouille wymieszaj z bulionem, gotuj na małym ogniu ok. 5 min, ostudź, zmiksuj. Ser okrój ze skóry, potnij na plastry ok. 1 cm grubości. Maczaj w roztrzepanych jajkach i tartej bułce wymieszanej z wegetą i pieprzem. Kotleciki obwiąż paskami pora, smaż na oleju z obu stron na złoto. Podawaj z surówka z marchewki i kwaszonego ogórka. Zupę wymieszaj ze śmietaną, podgrzej, posyp natką. NASZA RADA: Kotleciki inaczej: po 1,5 szklanki startych pieczarek i żółtego sera wymieszaj z 4 jajkami, zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną cebulą, solą i pieprzem do smaku. Z masy formuj kotlety, obtaczaj w tartej bułce, smaż na chrupiąco na oleju.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama