Zupa gulaszowa
Czas przygotowania 40 min
Porcja 140 kcal
- kobieta.pl
Opublikowano: 11.11.2007, 15:04
Reklama
Na 15 porcji:
Reklama
- 1 kg wołowiny
- olej rzepakowy
- liść laurowy
- ziele angielskie
- marchew
- dwie cebule
- 1 kg ziemniaków
- papryka czerwona
- 4 ząbki czosnku
- papryczka chili
- koncentrat pomidorowy
- sól, pieprz
- ostra papryka w proszku
Reklama
Mięso pokrój w kostkę, obsmaż na oleju. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą i zagotuj. Zszumuj, dodaj przyprawy, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną marchewkę. Podgotuj 15 min, wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, paprykę i cebulę. Kiedy warzywa będą już miękkie, dodaj papryczkę chili, posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy. Gotuj 10 min, przypraw do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama