Zupa diabelska z pulpetami i fasolą
Przepis na zupe diabelską. Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 180 kcal, dla 6 osób
- Naj
Opublikowano: 16.10.2009, 10:30
Reklama
● 1/2 kg ziemniaków
● marchewka
● czerwona i żółta papryka
● cebula
● 2 ząbki czosnku
● olej
● 20 dag mięsa mielonego drobiowego
● jajko
● 3 łyżki tartej bułki
● sól
● pieprz
● majeranek
● 2 l bulionu z kostki
● puszka czerwonej fasoli
● ostra mielona papryka
Ziemniaki i marchew pokrój w kostkę, papryki w paski. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj paprykę, uduś. Mięso, jajko i tartą bulkę wyrób z solą, pieprzem i majerankiem. Z masy zrób kuleczki. Ziemniaki i marchewkę ugotuj w bulionie. Dodaj pulpety, gotuj, aż wypłyną. Włóż warzywa, odcedzoną fasolę, przypraw.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama