Zupa chińska z kurczaka
PRZYGOTOWANIE: 25 min
KALORYCZNOSC: 140 kcal
Na 4 osoby
- Naj
Opublikowano: 30.10.2008, 16:02
Reklama
SKŁADNIKI:
- 2 podwójne piersi kurczaka
- 4 łyżki oleju
- opakowanie mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej
- 2 l bulionu drobiowego z kostki
- pieprz
- sos sojowy
- imbir
- 15 dag makaronu sojowego
- łyzka siekanej natki pietruszki
Reklama
Mięso kurczaka oczyść z błonek i tłuszczu. Umyj, osusz, pokrój na cienkie paseczki. Partiami obsmaż na chrupiąco, na 2 łyżkach oleju, przełóż do rondla. Rozgrzej reszte oleju i podsmaż na nim mrożone warzywa, dodaj do mięsa. Zalej 2 litrami bulionu z kostki, wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień, gotuj pod przykryciem ok. 5–6 min. Przypraw do smaku pieprzem, sosem sojowym, imbirem. Makaron sojowy (najlepiej nitki) przygotuj według przepisu na opakowaniu, wymieszaj z zupą. Posyp natką.
NASZA RADA: Dla odmiany ugotuj tę zupę na szyi z indyka. Obierz z niej potem mięso i włóż do zupy – jest bardzo smaczne.
Reklama
Reklama
Reklama