Reklama
SKŁADNIKI:
  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • opakowanie mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej
  • 2 l bulionu drobiowego z kostki
  • pieprz
  • sos sojowy
  • imbir
  • 15 dag makaronu sojowego
  • łyzka siekanej natki pietruszki
Reklama

Mięso kurczaka oczyść z błonek i tłuszczu. Umyj, osusz, pokrój na cienkie paseczki. Partiami obsmaż na chrupiąco, na 2 łyżkach oleju, przełóż do rondla. Rozgrzej reszte oleju i podsmaż na nim mrożone warzywa, dodaj do mięsa. Zalej 2 litrami bulionu z kostki, wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień, gotuj pod przykryciem ok. 5–6 min. Przypraw do smaku pieprzem, sosem sojowym, imbirem. Makaron sojowy (najlepiej nitki) przygotuj według przepisu na opakowaniu, wymieszaj z zupą. Posyp natką.
NASZA RADA: Dla odmiany ugotuj tę zupę na szyi z indyka. Obierz z niej potem mięso i włóż do zupy – jest bardzo smaczne.

Reklama
Reklama
Reklama