Zupa borowikowa z ziemniakami
Przepis na zupę borowikową z ziemniakami. Przygotowanie 40 min, kaloryczność 150 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 12.10.2009, 10:00
Reklama
● 35 dag mrożonych borowików
● cebula
● łyżka masła
● 3 ziemniaki
● 1,5 l bulionu drobiowego
● sól
● pieprz
● szklanka śmietany 18%
● łyżka posiekanej natki lub koperku
Grzyby rozmroź, umyj, pokrój w paski. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Do cebuli dodaj grzyby oraz pokrojone ziemniaki, chwilę podsmażaj, mieszając. Całość zalej bulionem. Gotuj, aż grzyby i ziemniaki będą miękkie. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj ze śmietaną. Podawaj gorącą, posypaną natką lub koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama