Zraziki cielęce w chlebie
Przygotowanie: 30 min
Pieczenie: 40 min
Kaloryczność: 220 kcal
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 12.11.2008, 14:25
Reklama
- podłużny chleb razowy
- 60 dag mielonej cielęciny
- 2 marchewki
- pietruszka
- sól, pieprz
- suszone oregano
- 2 łyżki oliwy
- pęczek szczypiorku
Reklama
Z chleba skrój wierzch, wydrąż miąższ, zostawiając ok. 1,5-cm grubości ścianki. Mięso, starte na tarce marchewki i pietruszkę podsmaż na oleju, podlej odrobiną wody i duś 5 min. Przestudź, zmiel z miąższem chleba. Przypraw solą, pieprzem i oregano. Masę wyrób, formuj podłużne zraziki. Ułóż je w wydrążonym chlebie. Skrop oliwą, piecz 40 min w temp. 180°C. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Reklama
Reklama
Reklama