Ziołowe masełko
Wiosenne i aromatyczne. pasuje szczególnie do razowego chleba!
- kobieta.pl
Opublikowano: 27.02.2015, 10:32
Reklama
Składniki:
Reklama
- kostka masła
- pęczek szczypiorku
- ząbek czosnku
- sól morska
- gałązka świeżego tymianku
- pół cytryny
Reklama
Masło wyjmujemy z lodówki, tak by było miękkie. Szczypior i tymianek myjemy, drobno kroimy, wrzucamy do masła. Dodajemy sól do smaku i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość kropimy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Wszystko ucieramy/mieszamy do równomiernego połączenia się składników. Ziołowe masełko przekładamy do salaterki i na 15 minut wstawiamy do lodówki, by odrobinę stwardniało.
Reklama
Reklama
Reklama