Ziemniaki z nadzieniem serowym
Na 8 porcji
po 210 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 11:30
Reklama
- 16 ziemniaków ugotowanych w łupinach
- 4 cebule dymki
- 10 dag startego żółtego sera
- duże jabłko
- łyżeczka soku z cytryny
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
Reklama
Dymki pokroić w krążki. Jabłko przekroić, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny. Ser wymieszać z jabłkiem i dymką.
Z ziemniaków odkroić wierzchy, lekko wydrążyć. Miąższ wymieszać z mieszanką serowo-jabłkową, przyprawić pieprzem i ewentualnie solą.
Masą napełnić wydrążone ziemniaki, przykryć odkrojonymi wierzchami. Ziemniaki owinąć w folię aluminiową, posmarowaną olejem. Piec 10 minut. Podawać z sałatką pomidorową lub sałatką selerową.
Reklama
Reklama
Reklama