Reklama

●1 kg ziemniaków
●30 dag podgrzybków
●cebula
●4 łyżki masła
●sól
●pieprz
● jajko
● po 2 łyżki natki i koperku
[adsense]
Ziemniaki obierz, umyj i osusz, z jednej strony zetnij im „brzuszki” i wydrąż trochę miąższu. Grzyby umyj, osącz i posiekaj. Cebulę obierz, potnij w piórka, zeszklij na połowie masła. Dodaj grzyby, uduś do miękkości. Przypraw solą i pieprzem. Przestudź, wymieszaj z jajkiem, posiekaną natką i koperkiem. Farszem napełnij ziemniaki, przykryj odkrojonymi wierzchami, oprósz solą, połóż na każdym ziemniaku kawałek masła. Zawiń pojedynczo w kawałki folii aluminiowej. Piecz ok. 1 godz. w temp. 200°C.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama