Ziemniaczane gniazdka
Przygotowanie: 40 minut
Pieczenie: 10 minut
Porcja: 150 kcal

- Moje Gotowanie
● 1 kg ziemniaków
● 3 żółtka
● 100–150 ml śmietany
● 1/4 kostki masła (5 dag)
● zioła prowansalskie, sól, pieprz
● pomidorki koktajlowe, paski papryki i różyczki brokułów do dekoracji
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie (ok. 20 min). Odcedzić, ostudzić, zemleć. Dodać masło i żółtka, wlać śmietanę, przyprawić, wymieszać.
Purée nałożyć do szprycy, wycisnąć do papierowych foremek. Udekorować pomidorkami, paseczkami papryki i zblanszowanymi różyczkami brokułów. Oprószyć ziołami prowansalskimi. Piec ok. 10 minut w temp. 200°C.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa