Zielona sałata po polsku
Przygotowanie: 10 minut
Porcja: 60 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:40
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
- 2 główki zielonej sałaty
- 2 kromki jasnego chleba
- łyżka masła
- łyżka posiekanej natki
- sok z 1/2 cytryny
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- sól, pieprz
Reklama
Sałatę podzielić na liście, dokładnie opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na maśle. Śmietanę wymieszać z sokiem i natką, przyprawić solą i pieprzem.
Do salaterki włożyć sałatę, polać śmietaną, delikatnie wymieszać i posypać grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama