Zawijasy bankietowe
Szukasz efektownego sposobu podania mięsa? Wypróbuj koniecznie nasz przepis. Zawijasy z tradycyjnymi dodatkami, takimi jak cebulka, kiszony ogórek i boczek, z pewnością będą smakowały wszystkim biesiadnikom.

- Naj
- 70 dag wołowiny
- 10 dag chudego boczku
- 2 kiszone ogórki
- 20 dag żółtego sera
- marchewka z rosołu
- sól, pieprz
- suszony grzybek
- liść laurowy
- olej
Mięso pokrój na plastry w poprzek włókien i zbij tłuczkiem. Posól, popieprz, a następnie lekko skrop olejem. Na każdym plastrze układaj słupek boczku, marchewki, żółtego sera i ogórka. Tak przygotowany zawijas zwiń ciasno i obwiąż nitką. Zrumień na oleju na złoto, przełóż do rondla. Podlej małą ilością wody. Dodaj do smaku liść laurowy i grzybek. Duś na małym ogniu do miękkości. Przypraw solą i pieprzem.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa