Reklama

● 1/2 kostki rosołowej
● szklanka ryżu
● 20 dag pieczarek
● olej
● duża biała cebula
● sól
● pieprz
● 25 dag kiełbasy szynkowej
● 10 dag salami
● oregano
● papryka
● sok z cytryny
● 2 łyżki keczupu
● 15 dag mozzarelli
● bazylia
[adsense]
Kostkę rozpuść w 1/2 l wody, zagotuj. Wsyp ryz i gotuj (ok. 15 min), aż wchłonie wodę. Pieczarki oczyść i opłucz, poszatkuj. Uduś na łyżce oleju. Dodaj posiekaną cebulę, duś ok. 5 min. Oprósz solą i pieprzem. Kiełbasę i salami pokrój w kostkę, podsmaż z cebulą. Oprósz oregano, papryką, skrop sokiem z cytryny, duś 5 min. Ryż wymieszaj z keczupem. Natłuszczoną formę żaroodporną napełnij ryżem, na nim ułóż pieczarki i kiełbasę. Posyp wierzch startym serem. Piecz 15 min w temp. 220ºC. Udekoruj bazylią.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama