Zapiekanka z rurkami
Przygotowanie: 15 minut
Zapiekanie: 20 minut
Porcja: 610 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.02.2006, 08:50
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 1/2 kg krótkiego makaronu (np. rurki)
- opakowanie mrożonki Warzywa do... makaronów
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag startego żółtego sera
- łyżka posiekanych listków bazylii
- oliwa
- sól, pieprz
Reklama
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić, osączyć.
Czosnek obrać, drobno posiekać, przesmażyć na oliwie, dodać Warzywa do... makaronów (bez rozmrażania), podlać 1/2 szklanki wody. Dusić 10 min. Dodać makaron, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Naczynie do zapiekania posmarować oliwą, wyłożyć rurki z warzywami, posypać bazylią i tartym serem. Zapiekać 20 minut w temp. 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama