Reklama

● 35 dag makaronu kokardki
● 40 dag pieczarek
● 2 cebule
● olej
● opakowanie zielonych warzyw na patelnię (brokuły, groszek, fasolka)
● 100 ml bulionu warzywnego z kostki
● sól
● pieprz
● zioła prowansalskie
● ząbek czosnku
● szklanka śmietany
● 2 jajka
● 100 ml mleka
● 3 łyżki pestek słonecznika
[adsense]
Makaron ugotuj al dente, odcedź. Pieczarki oczyść, posiekaj. Cebule obierz i pokrój w krążki, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, smaż razem, aż odparuje cały płyn. Wsyp zamrożone warzywa, wlej bulion, przypraw do smaku, duś 5 min. Żaroodporną formę natłuść, natrzyj zmiażdżonym czosnkiem, włóż makaron, na nim rozłóż pieczarki z warzywami. Śmietanę roztrzep z jajkami i mlekiem, przypraw do smaku. Sosem polej zapiekankę. Piecz 35 min w temp. 180°C. Posyp podprażonymi pestkami słonecznika.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama