Reklama

●1 opakowanie mrożonego kalafiora
●30 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
●sól
● łyżka mąki
● łyżka masła
●szklanka mleka
●15 dag sera rokpol
● pieprz
●gałka muszkatołowa
●masło do formy
●puszka pomidorów
● 2 łyżki tartej bułki
●szczypiorek
Warzywa zblanszuj krótko w osolonej wodzie, odcedź na sicie. Z maki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź letnim mlekiem, zagotuj, mieszając. Dodaj roztarty widelcem ser, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. W posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania ułóż kalafior, fasolkę, pomidory, polej sosem, posyp tarta bułka. Zapiekaj 25 min w 180°C. Udekoruj szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama