Zapiekanka z bekonem i winogronami
Przygotowanie: 30 min, kaloryczność 340 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 11.12.2008, 15:57
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 30 dag spaghetti
- 30 dag bekonu
- kiść winogron
- olej
- masło
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag parmezanu
- sól, pieprz
- tymianek
- bazylia
Reklama
Makaron ugotuj. Bekon pokrój, podsmaż na oleju. Na maśle zeszklij posiekaną cebulę i czosnek. Winogrona pokrój. Składniki wymieszaj z makaronem, przypraw. Żaroodporną formę natłuść. Włóż makaron z bekonem i cebulą, posyp serem. Piecz 10 min w 180OC . Udekoruj bazylią.
Reklama
Reklama
Reklama