Zapiekanka warzywno-grzybowa
Przygotowanie: 20 minut
Zapiekanie: 40 minut
Porcja: 390 kcal

- Moje Gotowanie
Składniki na 6 porcji
- 1/2 kg boczniaków
- 60 dag ziemniaków
- 2 jajka
- 2 cebule
- 3 pomidory
- szklanka śmietany 18%
- 10 dag startego żółtego sera (np. gouda)
- 5 łyżek oleju
- oregano, sól, pieprz
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Pomidory opłukać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w krążki. Boczniaki opłukać, osuszyć, przekroić na pół.
Po 2 łyżki oleju rozgrzać na dwóch patelniach, osobno podsmażyć ziemniaki i grzyby.
Naczynie żaroodporne posmarować resztą oleju, układać na przemian podsmażone ziemniaki, grzyby, krążki cebuli i pomidorów, oprószyć solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać ze śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i oregano, polać składniki. Wierzch posypać serem. Zapiekać około 40 minut w temperaturze 180°C.
Polecane
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa