Zapiekane brokuły
Przygotowanie: 30 minut
Zapiekanie: 10-15 min
Porcja: 170 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 15 dag rokpola
- 2 łyżki niesolonych orzeszków ziemnych
- duży brokuł
- łyżka tartej bułki
- tłuszcz do formy
- sól
Brokuł oczyścić, podzielić na różyczki, opłukać. W dużym płaskim garnku zagotować sporą ilość osolonej wody, włożyć brokuły, gotować 3-4 minuty, odcedzić, dokładnie osączyć (brokuły można też ugotować na parze).
Orzeszki uprażyć na suchej patelni, ostudzić, dość grubo posiekać. Ser rokpol drobno pokruszyć, wymieszać z tartą bułką.
Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, włożyć brokuły, posypać serem wymieszanym z tartą bułką. Zapiekać w temp. 180 C, aż ser się stopi (10-15 minut).
Przed podaniem brokuły posypać prażonymi orzechami.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa