Z serem camembert
Przygotowanie: 35 min
Porcja: 180 kcal
- Naj
Opublikowano: 26.08.2008, 07:30
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
Reklama
- 20 dag camemberta
- 1/2 kg bezpestkowych winogron
- 20 dag świeżych fig (moreli, nektarynek lub śliwek)
- 50 ml miodu
- 50 ml octu winnego
- 100 ml oliwy
- 2 łyzki soku z pomarańczy
- łyzka mąku
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- liście sałaty
Reklama
Przygotuj dressing: do słoja wlej oliwę, ocet, miód, sok pomarańczowy, wsyp mak; zakręć słoik i energicznie potrzasając, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Liście sałaty opłucz i osusz, ułóż w salaterce razem z serem pociętym na trójkąciki. Figi przekrój na połówki, orzechy pokrusz, winogrona umyj i osusz, delikatnie wymieszaj. Wszystkie składniki wyłóż na liście sałaty i kawałki sera. Obficie skrop makowym dressingiem.
Reklama
Reklama
Reklama