Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Reklama
  • 20 dag camemberta
  • 1/2 kg bezpestkowych winogron
  • 20 dag świeżych fig (moreli, nektarynek lub śliwek)
  • 50 ml miodu
  • 50 ml octu winnego
  • 100 ml oliwy
  • 2 łyzki soku z pomarańczy
  • łyzka mąku
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • liście sałaty
Reklama

Przygotuj dressing: do słoja wlej oliwę, ocet, miód, sok pomarańczowy, wsyp mak; zakręć słoik i energicznie potrzasając, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Liście sałaty opłucz i osusz, ułóż w salaterce razem z serem pociętym na trójkąciki. Figi przekrój na połówki, orzechy pokrusz, winogrona umyj i osusz, delikatnie wymieszaj. Wszystkie składniki wyłóż na liście sałaty i kawałki sera. Obficie skrop makowym dressingiem.

Reklama
Reklama
Reklama