Wytrawna szachownica
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 330 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 29.03.2005, 13:03
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:
Reklama
- opakowanie pumpernikla
- 10 kromek chleba tostowego
- 5 dag twarożku
- 10 dag salami
- 10 dag sera żółtego
- biała rzodkiew
- łyżka masła
- pumpernikiel
Chleb tostowy i żółty ser pokroić w kwadraty tej samej wielkości.
Połowę kwadratów pumpernikla posmarować twarożkiem, przykryć suchymi kwadratami.
Kostki chleba tostowego posmarować masłem, po czym przykryć je żółtym serem. Kwadraty jasnego i ciemnego pieczywa ułożyć w szachownicę.
Reklama
Rzodkiew obrać, pokroić w plasterki. Z połowy salami i rzodkwi wyciąć serduszka, z reszty kwadraciki. Serduszka salami ułożyć na kwadracikach rzodkwi i na odwrót.
Pionki rozmieścić na ciemnych polach.
Reklama
Reklama
Reklama