Wszystko o jajku
Do omletu, na miękko czy sadzonych sięgnij po dobrej jakości jajka. Jakie?
- Naj
Opublikowano: 19.03.2011, 10:00
Reklama
Na każdej skorupce znajdziesz pieczątkę z kodem, gdzie pierwsza cyfra oznacza sposób hodowli kur:
Reklama
numer 3 – chów klatkowy (ciasna klatka, sztuczne światło)
numer 2 – chów ściółkowy (w zamknięciu, ale z szansą na spacer po ściółce)
numer 1 – wolny wybieg (możliwość opuszczania kurnika)
0 – produkcja ekologiczna (swoboda chodzenia po wybiegu i karma bez chemii).
Reklama
Wybieraj sama!
My polecamy te z zerem i jedynką, bo choć droższe, są wyraźnie smaczniejsze (no i… mniej w tym okrucieństwa).
Kupisz je w sklepach ze zdrową żywnością, na targowiskach i w wielu supermarketach.
Reklama
Reklama
Reklama