Reklama

Nie wiesz, czym możesz zaskoczyć swoich gości? To niewielkie danie lub dodatek do obiadu wielkanocnego z pewnością zrobi wrażenie na twoich gościach! Ta sałatka wielkanocna Magdy Gessler jest niezwykle prosta, a jej przygotowanie zajmie ci maksymalnie 20 minut!

Reklama

Sałatka wielkanocna Magdy Gessler: wstążki z rzepy, ogórka i salcesonu - przepis

Składniki:

  • 4 duże rzepy
  • 2 ogórki l jabłko
  • sok z cytryny
  • 200 g salcesonu
  • 4 łyżki chrzanu
  • 2 łyżki oliwy
  • cukier
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Rzepy obrać. Razem z ogórkami opłukać, pokroić tak, by uzyskać długie i szerokie paski (najlepiej użyć obieraczki do jarzyn). Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w grube plastry, skropić sokiem z cytryny. Salceson pokroić w cienkie paski. Chrzan wymieszać z oliwą. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Składniki sałatki ułożyć na talerzu. Polać sosem i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

Reklama

WIĘCEJ ŚWIĄTECZNYCH PRZEPISÓW MAGDY GESSLER:

Zobacz także

Przepis na szparagi "całe zielone" Magdy Gessler. To świetny pomysł na przystawkę lub dodatek do wielkanocnego obiadu

Chrupiące szparagi z lekkim sosem to doskonałe danie, które śmiało możecie zaserwować gościom podczas wielkanocnego spotkania. Ten przepis na szparagi "całe zielone", którego autorką jest Magda Gessler bije rekordy popularności. Sprawdźcie go również wy!
Szparagi Magdy Gessler
iStock

Babka rumowa w różowym lukrze według przepisu Magdy Gessler. Jak zrobić różowy lukier bez barwników?

Babka rumowa w różowym lukrze według Magdy Gessler to ciasto idealne na Wielkanoc. Jest wilgotna, miękka, pełna słodkich rodzynek nasączonych rumem, a przepis na nią jest tak prosty, że wykonacie go bez problemu nawet, jeśli nie macie dużego doświadczenia w pieczeniu ciast. Co ważne - lukier jest w stu procentach naturalny i obłędnie pyszny!
babka rumowa w różowym lukrze
Getty Images

Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!

Jajka faszerowane według Magdy Gessler podbiją serca i podniebienia waszych najbliższych. To przepis na Wielkanoc, ale będziecie chcieli jeść je cały rok!
Jajka faszerowane całkowicie po polsku - przepis Magdy Gessler
iStock
Reklama
Reklama
Reklama