Sałatka wielkanocna Magdy Gessler: wstążki z rzepy, ogórka i salcesonu. Nietypowe połączenie, które zachwyca smakiem!
Ta sałatka wielkanocna Magdy Gessler jest naprawdę wyjątkowa. Połączenie rzepy, ogórka i salcesonu z pewnością zaskoczy was samych i wszystkich zgromadzonych przy świątecznym stole. Poznajcie sposób, w jaki danie przygotowuje sama mistrzyni kuchni!
Nie wiesz, czym możesz zaskoczyć swoich gości? To niewielkie danie lub dodatek do obiadu wielkanocnego z pewnością zrobi wrażenie na twoich gościach! Ta sałatka wielkanocna Magdy Gessler jest niezwykle prosta, a jej przygotowanie zajmie ci maksymalnie 20 minut!
Sałatka wielkanocna Magdy Gessler: wstążki z rzepy, ogórka i salcesonu - przepis
Składniki:
- 4 duże rzepy
- 2 ogórki l jabłko
- sok z cytryny
- 200 g salcesonu
- 4 łyżki chrzanu
- 2 łyżki oliwy
- cukier
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Rzepy obrać. Razem z ogórkami opłukać, pokroić tak, by uzyskać długie i szerokie paski (najlepiej użyć obieraczki do jarzyn). Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w grube plastry, skropić sokiem z cytryny. Salceson pokroić w cienkie paski. Chrzan wymieszać z oliwą. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Składniki sałatki ułożyć na talerzu. Polać sosem i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
WIĘCEJ ŚWIĄTECZNYCH PRZEPISÓW MAGDY GESSLER: