Wstążki z pieczarkami
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 600 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:52
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 40 dag chińskiego makaronu wstążki
- 25 dag pieczarek
- 2 łyżki oleju
- kilka listków roszponki lub 15 dag kiełków słonecznika
- 2 czerwone jabłka
SOS
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 papryczki chili
- łyżka oleju, najlepiej arachidowego
- łyżka cukru
Reklama
Makaron wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 4 min, odcedzić. Włożyć do miski, polać 2 łyżkami oleju, wymieszać.
Sos: chili przekroić wzdłuż, usunąć nasionka, posiekać. łMiód, chili, cukier, olej i sos sojowy dokładnie wymieszać.
Jabłka umyć, wykroić gniazda nasienne, miąższ pokroić w półplasterki, wymieszać z sosem.
Roszponkę umyć, osuszyć. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki, roszponkę i jabłka wymieszać z makaronem.
Reklama
Reklama
Reklama