Wstążki warzywne
Gotowanie: 2 minuty
Porcja: 120 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:26
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 2 marchewki
- 2 małe cukinie
- łyżka pestek słonecznika
- kubek serka homogenizowanego naturalnego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- bulion w kostce
Reklama
Marchewki obrać, cukinie umyć. Warzywa pokroić wzdłuż na paski (można użyć nożyka szczelinowego lub specjalnej tarki). Wrzucić do wrzącego bulionu, gotować 2 minuty, odcedzić i ostudzić. Łyżkę pestek słonecznika uprażyć na patelni bez tłuszczu. Połowę posiekać i utrzeć z kubkiem naturalnego serka i 3 łyżkami jogurtu naturalnego.
Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa rozłożyć na talerzu, polać sosem i posypać pozostałymi pestkami.
Reklama
Reklama
Reklama