Reklama

Na 4 porcje:

Reklama
  • 1/2 kg chudej mielonej wołowiny
  • biała i czerwona cebula
  • 20 dag żółtego sera
  • 4 bułki z ziarnem
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • sałata
  • pomidor
  • 1/2 papryki
Reklama

Białą cebulę posiekaj, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i przyprawy, wyrób masę. Uformuj 4 kotlety, spłaszcz je lekko, wstaw do lodówki na 1-2 godz. Następnie grilluj na natłuszczonym ruszcie po około 15 min z każdej strony. W ostatniej minucie grillowania posyp serem. Opiecz na grillu połówki bułek, układając je przecięciem na ruszcie. Podawaj z liściem sałaty, plastrem pomidora, czerwonej cebuli i papryki.

Reklama
Reklama
Reklama