Wołowy hamburger z serem
Czas przygotowania 30 min
Porcja 290 kcal
- Naj
Opublikowano: 22.11.2007, 08:14
Reklama
Na 4 porcje:
Reklama
- 1/2 kg chudej mielonej wołowiny
- biała i czerwona cebula
- 20 dag żółtego sera
- 4 bułki z ziarnem
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- chili
- sałata
- pomidor
- 1/2 papryki
Reklama
Białą cebulę posiekaj, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i przyprawy, wyrób masę. Uformuj 4 kotlety, spłaszcz je lekko, wstaw do lodówki na 1-2 godz. Następnie grilluj na natłuszczonym ruszcie po około 15 min z każdej strony. W ostatniej minucie grillowania posyp serem. Opiecz na grillu połówki bułek, układając je przecięciem na ruszcie. Podawaj z liściem sałaty, plastrem pomidora, czerwonej cebuli i papryki.
Reklama
Reklama
Reklama