Wołowina z ryżem po chińsku
Przygotowanie: 20 min, kaloryczność 270 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 19.01.2009, 11:57
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 szklanki octu winnego
- łyżka suszonego imbiru
- 2 cebulki dymki
- 2 ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
- łyżka cukru
- 2 cytryny
- kilogram wołowiny
- olej
- sól, pieprz
- 250 g ryżu
Reklama
Oliwę wymieszaj z sosem sojowym, octem i imbirem, zmiksuj z obranymi dymkami, czosnkiem, natką pietruszki, cukrem i sokiem wyciśniętym z cytryn. Marynatą zalej pokrojone w cienkie paski mięso, odstaw na 6 godzin do lodówki. Mięso razem z zalewą przełóż na mocno rozgrzany olej. Oprósz solą i pieprzem, wymieszaj i smaż 5 minut. Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama