Wołowina z mozzarellą
Przygotowanie: 30 min
Oczekiwanie: 15 min
Porcja: 210 kcal
- Naj
Opublikowano: 06.08.2008, 09:30
Reklama
Składniki na 2 porcje:
Reklama
- 25 dag polędwicy wołowej
- 20 dag mozzarelli
- garść rukoli
- łyżka kaparów
- oliwa
- ocet balsamiczny
- sól
- pieprz kolorowy
- olej
Reklama
Polędwicę umyj i osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Pokrój na plastry, przypraw pieprzem i skrop octem balsamicznym, odstaw pod przykryciem na 15 min. Listki rukoli opłucz, osusz, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i kaparami. Polędwicę usmaż na oleju z obu stron (powinna się lekko zrumienić). Ułóż na talerzu na przemian z plastrami mozzarelli, przypraw solą i pieprzem, podawaj z sałatką z rukoli.
Reklama
Reklama
Reklama