Wołowina z fasolą (Chilli con carne)
Porcja: 472 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Smażenie i duszenie: 45 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 19:49
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 300 g czerwonej fasoli
- 300 g wołowiny
- 500 g pomidorów (mrożone lub z puszki)
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- papryczka chilli
- chilli w proszku
- słodka papryka w proszku
- 3 łyżki oleju
- sól
Reklama
Fasolę umyć, namoczyć, ugotować. Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić na małe kawałki.
Paprykę opłukać, wykroić gniazda nasienne, pokroić. Pomidory umyć, ewentualnie sparzyć, pokroić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać mięso. Chwilę razem smażyć. Dodać fasolę, pomidory i paprykę. Posolić. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Doprawić chilli i papryką w proszku.
Reklama
Reklama
Reklama