Wołowina z czerwoną fasolą
Dania jednogarnkowe to doskonała propozycja na chłodne dni. Dzisiaj wołowina z czerwoną fasolą!
- Claudia
Opublikowano: 23.02.2015, 10:04
Reklama
Porcja: 479 kcal
Przygotowanie: 35 minut
Na 8 porcji
Reklama
- 800 g mielonego mięsa wołowego
- 300 g mielonego mięsa wieprzowego
- olej
- 2 średnie cebule
- 4 ząbki czosnku
- płaska łyżeczka chili w proszku
- łyżeczka kuminu
- łyżka wędzonej papryki
- łyżeczka suszonego oregano
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 5 liści laurowych
- płaska łyżka brązowego cukru
- 2 szklanki bulionu
- 600–800 g pokrojonych pomidorów z puszki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 4 kawałki gorzkiej czekolady
- 2 puszki czerwonej fasoli
- sól
Reklama
Mięso podsmażyć na oleju. Dodać posiekane cebule i czosnek. Smażyć ok. 20 minut. Dodać przyprawy. Dalej chwilę smażyć. Dodać bulion, pomidory i koncentrat. Dusić ok. godziny. W trakcie duszenia dodać do potrawy czekoladę oraz sól do smaku, a na końcu przepłukaną fasolę.
Reklama
Reklama
Reklama