Wołowina w pieprzu
Przygotowanie: 1 dzień, pieczenie 1 h
- Naj
Opublikowano: 28.12.2008, 11:11
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 1 kg wołowiny zrazowej
- sól
- suszony majeranek
- 3 cebule
- główka czosnku
- 15 dag smalcu
- garść świeżo utłuczonego kolorowego pieprzu
- jajko
Reklama
Wołowinę oprósz solą i majerankiem, obłóż plastrami cebuli i czosnku. Przykryj i odstaw na 24 godz. w chłodne miejsce. Usuń przyprawy, mięso obsmaż na smalcu. Rozmąć jajko, a pieprz wysyp na pergamin. Ostudzoną wołowinę za pomocą pędzelka posmaruj dokładnie jajkiem, a następnie obtocz w pieprzu. Piecz w rękawie foliowym ok. 1 godz. w temp. 220°C. Rozetnij rękaw i piecz jeszcze 10 min, skrapiając mięso sosem z pieczenia.
Reklama
Reklama
Reklama