Wołowina w pieprzu
Przygotowanie: 1 dzień, pieczenie 1 h

- Naj
Opublikowano: 28.12.2008, 11:11
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 1 kg wołowiny zrazowej
- sól
- suszony majeranek
- 3 cebule
- główka czosnku
- 15 dag smalcu
- garść świeżo utłuczonego kolorowego pieprzu
- jajko
Reklama
Wołowinę oprósz solą i majerankiem, obłóż plastrami cebuli i czosnku. Przykryj i odstaw na 24 godz. w chłodne miejsce. Usuń przyprawy, mięso obsmaż na smalcu. Rozmąć jajko, a pieprz wysyp na pergamin. Ostudzoną wołowinę za pomocą pędzelka posmaruj dokładnie jajkiem, a następnie obtocz w pieprzu. Piecz w rękawie foliowym ok. 1 godz. w temp. 220°C. Rozetnij rękaw i piecz jeszcze 10 min, skrapiając mięso sosem z pieczenia.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Ładowanie