Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 1 kg wołowiny zrazowej
  • sól
  • suszony majeranek
  • 3 cebule
  • główka czosnku
  • 15 dag smalcu
  • garść świeżo utłuczonego kolorowego pieprzu
  • jajko
Reklama

Wołowinę oprósz solą i majerankiem, obłóż plastrami cebuli i czosnku. Przykryj i odstaw na 24 godz. w chłodne miejsce. Usuń przyprawy, mięso obsmaż na smalcu. Rozmąć jajko, a pieprz wysyp na pergamin. Ostudzoną wołowinę za pomocą pędzelka posmaruj dokładnie jajkiem, a następnie obtocz w pieprzu. Piecz w rękawie foliowym ok. 1 godz. w temp. 220°C. Rozetnij rękaw i piecz jeszcze 10 min, skrapiając mięso sosem z pieczenia.

Reklama
Reklama
Reklama