Wołowe w sezamie
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 490 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.09.2006, 09:35
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- 40 dag mielonej wołowiny
- ząbek czosnku
- cebula
- jajko
- 5 łyżek bułki tartej
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki sezamu
- olej
- 4 bułki pszenne
- kilka korniszonów
- po kawałku żółtej i czerwonej papryki
- keczup
- sól, pieprz
Reklama
Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem, bułką tartą i koncentratem pomidorowym, przyprawić. Z masy uformować 4 kotlety, obtoczyć w sezamie, usmażyć na oleju. Bułki rozkroić, podpiec w tosterze lub piekarniku, włożyć korniszony, paprykę i kotlet, polać keczupem.
Reklama
Reklama
Reklama