Wołowe carpaccio
Przyrządza się je błyskawicznie, a cała tajemnica polega na przygotowaniu mięsa.
- Naj
Opublikowano: 12.08.2008, 10:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 0,5 kg polędwicy wołowej
- marchewka
- 1/2 pietruszki
- kawałek selera
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- kapary lub pieprz zielony
- cytryna
- wiórki parmezanu
- rukola
Reklama
Warzywa zetrzyj na grubej tarce. Obłóż nimi polędwicę, zawiń w folię, włóż na 24 godz. do zamrażarki. Wyjmij 20 min przed podaniem, pokrój najcieniej, jak potrafisz. Ułóż "w fale" na talerzu, skrop oliwą i octem balsamicznym, udekoruj rukolą, kaparami i płatkami parmezanu, oprósz pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
Podaruj wspomnienia – magia personalizowanych prezentów na święta
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Rozpocznij nową przygodę z kolekcją perfum NOVELLISTA
Współpraca reklamowa