Włoskie szpadki
grill warzywny
Opublikowano: 16.06.2008, 14:14
Reklama
- bakłażan
- papryka zielona i czerwona
- 2 cebule
- kilkanaście małych pomidorków
Reklama
Marynata:
- 3 łyżki oliwy
- zmiażdżony ząbek czosnku
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- łyżka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
Reklama
Bakłażan umyj, pokrój na grube plastry, a następnie na cząstki, posól i przełóż na sito. Poczekaj, aż obcieknie sok. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój na cząstki wielkości kawałków bakłażana. Podobnie pokrój obrane cebule. Wymieszaj składniki na marynatę, posmaruj się warzywa (łącznie z umytymi pomidorkami) i odstaw pod przykryciem na 3 godz. Po tym czasie osącz je z marynaty. Nadziewaj kolejno na natłuszczone szpadki. Ułóż je na tackach aluminiowych. Grilluj 20 min, odwracając wielokrotnie i smarując marynatą.
Reklama
Reklama
Reklama