Włoska zapiekanka
Czas: 30 minut
Kaloryczność: 180 kcal
Ilość porcji: 4

- Naj
SKŁADNIKI:
- 2 cukinie
- olej
- cebula
- resztki kurczaka z poprzedniego dnia (lub kawałek kiełbasy)
- puszka pomidorów w sosie własnym
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- 20 dag żółtego sera
Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Cukinie pokrój na plastry, podsmaż na oleju. Na osobnej patelni zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pokrojonego kurczaka (lub kiełbasę), podsmaż. Włóż rozdrobnione pomidory z zalewą, wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem, układaj na przemian cukinie i sos pomidorowy z mięsem. Wierzch posyp startym zółtym serem i ziołami prowansalskimi. Zapiekaj 25 min.
NASZA RADA: Razem z zapiekanką przygotuj grzanki: bułkę wrocławską pokrój w plastry, posmaruj cienko masłem czosnkowym, oprósz ulubionymi ziołami. Zapiekaj je 10 min. To świetny dodatek do dania.
Polecane
„Ojciec za granicą ma drugą rodzinę. Jego włoska kochanka z uśmiechem na ustach niszczy mi życie”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa