Włoska miska z oliwkami
Włoska kuchnia to przede wszystkim makarony. tym razem proponujemy połączenie makaronu z oliwkami, bazylią, tymiankiem.... Poczujmy smak Włoch
- Claudia
Opublikowano: 21.07.2011, 08:00
Reklama
PORCJA: 364 kcal
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
NA 4 PORCJE:
● 3 świeże pomidory
● kilka pomidorów suszonych (w zalewie z oliwy)
● 3 ząbki czosnku
● 5–6 łyżek oliwy
● 3 łyżki octu winnego
● po 2 gałązki tymianku i oregano
● 4 listki bazylii
● 300 g makaronu rurki
●150 g czarnych oliwek
● 200 g sera owczego
● sól
● pieprz
Pomidory świeże opłukać, pokroić na kawałki; suszone pociąć w paski. Czosnek obrać, posiekać, utrzeć z oliwą, octem i ziołami. Makaron ugotować, odcedzić, połączyć z pomidorami i sosem. Oprószyć solą i pieprzem, posypać oliwkami i pokruszonym owczym serem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama