Reklama

1. YELLOW SPICY
W sokowirówce wyciśnij sok z limonki, pomarańczy i 4 marchewek. Zmiksuj z żółtkiem, 50 ml oliwy i łyżeczką musztardy, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Reklama

2. KWAŚNA MINKA
W sokowirówce wyciśnij sok z 6–8 kiwi, 3 zielonych jabłek, 3 limetek i 2 zielonych grejpfrutów sweetie. Wymieszaj z łyżeczką brązowego cukru i kroplą syropu miętowego.

3. MULTIWITAMINA
W sokowirówce wyciśnij sok z 2 pomarańczy, 2 jabłek, gruszki, 4 mandarynek, małego ananasa, kiści winogron oraz dużego różowego grejpfruta. Wymieszaj z 1/2 łyżeczki startego imbiru.

4. MIX BANANOWY
W sokowirówce wyciśnij sok z 6 mandarynek i małego ananasa, zmiksuj ze szklanką naturalnego jogurtu, 2 pokrojonymi bananami, 2 krążkami ananasa z puszki, 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami płatków migdałowych.

Reklama

Więcej soku i smaku
Z owoców cytrusowych wyciśniesz więcej soku, jeśli pougniatasz je przez chwilę w dłoniach lub zanurzysz w gorącej wodzie. Koktajle owocowe możesz dosmaczać miodem – dostarczysz sobie jeszcze więcej witamin i energii. Dodawaj też do nich imbir – rozgrzewa i wspomaga przemianę materii.

Reklama
Reklama
Reklama