Wiosenna z kalarepką
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 130 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 11:32
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- pęczek rzodkiewek
- ogórek (tzw. wąż)
- kalarepka
- 4 młode marchewki
- mała główka sałaty kędzierzawej
- pęczek koperku
- łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz, cukier
Reklama
Marchewki umyć, zestrugać wstążki nożykiem szczelinowym. Rzodkiewki umyć, przekroić na pół. Kalarepkę umyć, pokroić w słupki. Ogórek obrać, pokroić w półplasterki. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Koperek opłukać, posiekać.
Składniki wymieszać. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny lub octem oraz przyprawami, zalać warzywa, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama